НАТО вчить, як на світі жить: авіанавчання відбудеться у жовтні

НАТО вчить, як на світі жить: авіанавчання відбудеться у жовтні
У навчанні авіапідрозділів “Чисте небо-2018”, яке розпочнеться в середині жовтня, буде задіяно понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних комплексів, сотні військових з України та майже 10 країн НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Навчання “Чисте небо-2018” триватиме близько двох тижнів. Відпрацювання тактичних завдань без застосування бойового озброєння відбуватиметься в районі визначених аеродромів, переважно у західній частині України, а також над територією Польщі й Румунії.

З українського боку заплановано залучити близько 20 літаків різних типів, вертольоти й БпЛА. Також будуть залучені стаціонарні та мобільні радіолокаційні підрозділи й мобільні вогневі групи підрозділів ППО. США буде представлено як льотними екіпажами, так і наземними силами та засобами.



Загалом з-за океану в Україну прибуде більше як 10 одиниць авіаційної техніки (літаки F-15C/D, С-130, КС-135, БпЛА МQ-9) та кількасот фахівців з-поміж наземного інженерно-технічного складу, пошуково-рятувальної команди, підрозділів охорони, аеромедичної евакуації, кіберзахисту тощо.

Разом з українськими й американськими пілотами завдання в небі виконуватимуть їхні польські та румунські колеги на літаках F-16C. Ще близько 10 країн НАТО планують задіяти передових авіанавідників та інших фахівців різних напрямків.



Під час навчання заплановано відпрацювати дії з авіаційного прикриття та авіаційної підтримки, реалізувати спільні завдання з десантування вантажів та особового складу, забезпечення їх прикриття як удень, так і вночі, супроводу операцій із пошуку та порятунку особового складу, а також виконати завдання з аеромедичної евакуації тощо.

Залиште свій коментар