Мін’юст запропонував легалізувати одностатеве цивільне партнерство

Мін’юст запропонував легалізувати одностатеве цивільне партнерство

Мін’юст передав до Кабінету міністрів на розгляд законопроект, який передбачає легалізацію різностатевого і одностатевого громадянського партнерства. Це дозволить таким парам користуватися тими правами, які передбачає законний шлюб.

Про це розповів генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правої обізнаності Мін’юсту Владислав Власюк, передає Центр інформації з прав людини. Чиновник повідомив, що в його відомство було дуже багато звернень з проханням виключити цей пункт з Стратегії у сфері прав людини. Однак Міністерство юстиції буде наполягати на тому, щоб Кабінет міністрів розглянув законопроект про легалізацію громадянського партнерства для різностатевих і одностатевих пар. У ньому враховується спадковість, утримання одного партнера іншим в разі недієздатності та конституційне право не свідчити проти свого партнера. Сам законопроект повинен потрапити в Раду до четвертого кварталу 2019 року.

Цікаво, що в Німеччині перший одностатевий шлюб був офіційно зареєстрований в жовтні минулого року, а в Італії вперше зареєстрували дітей одностатевих батьків.



Залиште свій коментар